EAGEN POSTGRADUATE COURSE

Breaking news in Gastroenterology and Hepatology
(joint EAGEN-EHMSG-SAGH Postgraduate Course)

June 8th 2017, Grand Hotel Union, Ljubljana, Slovenia

 

 

General sponsor / Generalni sponzor:Takeda

Gold sponsor / Zlati sponzor:Takeda

Silver sponsors / Srebrni sponzorji:TakedaTakedaTakedaTakeda

Exhibitors / Razstavljalci: ABBVIE, BIOMEDICA, COOK medical, Eli Lilly, Janssen, KAM Oncology, KEFO d.o.o., LEK, MEDIP, MEVI, Merck Sharp & Dohme, Mylan, Pfizer, PRO-GEM, SERVIER

 

Registration form / Prijavnica

 
POMEMBNE INFORMACIJE:
Zdravniška zbornica Slovenije za udeležbo podeljuje 7 kreditnih točk.

 

PROGRAM:

8.00 am                    WELCOME    
T. Milosavljević, P. Malfertheiner, B. Tepeš
  • Format of the PG course:
    15 min lectures including either a case and/or 5 questions for audience participation followed by a 5 min Q&E session after each presentation.
    Audience members can submit questions (written) throughout the day (in local language) into the Q-Box, the final session will draw from the Q-Box and answer the Questions.

8.10 – 8.25 am       
Chair: P. Malfertheiner, B. Tepes, N. Zidar
  • T. Milosavljevic
    Eosinophilic Esophagitis: From Bench to Bedside
8.25 – 8.30 am           5 min Q&A session
8.30 – 8.45 am
  • P. Malfertheiner
    Management of Barrett's oesophagus (pro/con)
    • To ablate
    • Not to ablate
8.45 – 8.50 am           5 min Q&A session
8.50 – 9.05 am       
  • M. Stefanovič
    Endoscopic diagnosis and treatment of premalignant lesions in the Gut
9.05 – 9.10 am           5 min Q&A session
9.10 – 9.25 am
  • S. Plut
    Management of patients with gastrointestinal bleeding
9.25 – 9.30 am           5 min Q&A session
9.30 – 10.00 am         REFRESHMENT BREAK
10.00 – 10.15 am       
Chair: P. Dite, J. Grosek
  • T. Jagrič
    Laparascopic approach in gastric cancer resection and peritoneal microcarcinomatosis
10.15 – 10.20 am        5 min Q&A session
10.20 – 10.35 am
  • P. Dite
    Autoimmune pancreatobiliary disease
10.35 – 10.40 am        5 min Q&A session
10.40 – 10.55 am       
  • A. Tomazic
    Indications for surgical treatment of pancreatic cystic lesions
10.55 – 11.00 am        5 min Q&A session
11.00 – 11.15 am
  • L. Šmid
    Diagnostic and treatment of gastroenteropancreatic neuroendocrine tumors
11.15 – 11.20 am        5 min Q&A session
11.20 – 11.35 am
  • D. Stimac
    NAFLD-NASH
11.35 – 11.40 am        5 min Q&A session
11.40 – 11.55 am       
  • B. Stabuc
    Hepatocellular cancer-multimodal approach
11.55 – 12.00 pm        5 min Q&A session
12.00 – 1.30 pm          LUNCH
1.30 – 1.45 pm       
Chair: T. Milosavljevic, L. Smid, D. Stimac
  • T. Matysiak-Budnik
    Coeliac disease
1.45 – 1.50 pm           5 min Q&A session
1.50 – 2.05 pm
  • H. Hammer
    Non celiac gluten sensitivity and wheat allergy in gut
2.05 – 2.10 pm           5 min Q&A session
2.10 – 2.25 pm       
  • J. Malagelada
    Managing the Complicated IBS Patient
2.25 – 2.30 pm           5 min Q&A session
2.30 – 2.45 pm
  • J.Tack
    How to treat the Refractory Microscopic Colitis Patient
2.45 – 2.50 pm           5 min Q&A session
2.50 – 3.05 pm
  • N. Zidar
    Pathogenesis of fibrosis in inflammatory bowel disease
3.05 – 3.10 pm           5 min Q&A session
3.10 – 3.40 pm           REFRESHMENT BREAK      
3.40 – 3.55 pm       
Chair: J. Weigt, H. Hammer, T. Matysiak-Budnik
  • D. Dumitrascu
    Intestinal microbiota in health and disease
3.55 – 4.00 pm           5 min Q&A session
4.00 – 4.15 pm
  • J. Weigt
    Endoscopic Management of Large Colorectal Polyps
4.15 – 4.20 pm           5 min Q&A session
4.20 – 4.35 pm       
  • B. Tepeš et. al.
    National colorectal cancer screening in Slovenia - 8 years of experience
4.35 – 4.40 pm           5 min Q&A session
4.40 – 4.55 pm
  • J. Grosek
    Laparascopic colorectal surgery at UMC Ljubljana
4.55 – 5.00 pm           5 min Q&A session
5.00 – 5.20 pm           
Chairs: Questions for all faculty from the Q-Box
5.20 – 5.30 pm
B. Tepes: Conclusion of the event

 

 

END OF POSTGRADUATE COURSE – INDIVIDUAL EVALUATION OF THE COURSE (Questionnaire)

Faculty (gastroenterologists, surgeons, oncologists, pathologists) of  EAGEN, EHMSG & SAGH:

INTERNATIONAL:

  • T. Milosavljević
  • P. Malfertheiner
  • P. Dite
  • J. Weigt
  • D. Dumitrascu
  • H. Hammer
  • T. Matysiak-Budnik
  • J. Tack
  • J. Malagelada
  • D. Stimac
NATIONAL:
  • B. Tepeš
  • N. Zidar
  • M. Stefanovič
  • J. Grosek
  • L. Smid
  • B. Stabuc
  • A. Tomazic
  • T. Jagrič
  • S. Plut

 

Povabilo / Invitation Letter


Program:

Sreda, 7. junij 2017 / Wednesday, June 7th 2017
Ljubljana, Domus Medica

Postdiplomski tečaj iz gastroenterologije in hepatologije za družinske zdravnike
Postgraduate course in gastroenterology and hepatology for specialist in family medicine

Četrtek, 8. junij 2017 / Thursday, June 8th 2017
Ljubljana, Grand Hotel Union

EAGEN postgraduate course

Petek in sobota, 9.–10. junij 2017 / Friday and Saturday, June 9th–10th 2017
Ljubljana, Grand Hotel Union

4. kongres Slovenskega združenja za gastroenterologijo in hepatologijo
4th Slovenian Congress of Gastroenterology and Hepatology

Petek in sobota, 9.–10. junij 2017 / Friday and Saturday, June 9th–10th 2017
Ljubljana, Grand Hotel Union

Redni sestanek Sekcije medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov v endoskopiji /
Annual meetting of Slovenian Society of Gastroenterology and Endoscopy Nurses and Associates

Endoskopija in krvavitve

Petek in sobota, 9.–10. junij 2017 / Friday and Saturday, June 9th–10th 2017
Ljubljana, Grand Hotel Union

Endoscopic procedures - Hands on, supported by Olympus
Praktično delo na simulatorjih / modelih, sponzor Olympus

Družabni dogodki / Social events

Družabni dogodki / Social events

O Ljubljani / About Ljubljana

Ljubljana

Prizorišče / Venue

Grand Hotel Union

Nastanitev / Accomodation

Grand Hotel Union****

Grand Hotel Union**** Business

Hotel Lev****

Cental Hotel****